Σχετικά με το Εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα

Η Φιλοσοφία Μας

Η αγάπη μας για τη γαστρονομία και τη μαγειρική τέχνη είναι το στοιχείο που μας έκανε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον για μία ξενάγηση στον κόσμο των γευστικών απολαύσεων. Η ηθική μας ικανοποίηση είναι το χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπο του κάθε πελάτη μας. Στόχος του εστιατορίου μας είναι η διαρκής αναζήτηση για τη σύνθεση και την τελειοποίηση μοναδικών πιάτων.

Botrini Restaurant Corfu
Botrini Restaurant Corfu

Το παραδοσιακό είναι η βάση, αλλά τα γούστα αλλάζουν, οι απαιτήσεις διαφέρουν, η ανάγκη δεν μπορεί να γενικευτεί και ως εκ τούτου, η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία.

Έκτορας Μποτρίνι

Η Ιστορία Μας

Οι ρίζες του εστιατορίου «Etrusco» στηρίζονται σε μια οικογενειακή παράδοση. Η ιστορία του ξεκινά από το 1992, όπου ο Etrusco Botrini, από γενιά εστιατόρων της Τοσκάνης και καταξιωμένος αρχιμάγειρας επί σειρά ετών στο Club Mediterranee, αποφασίζει να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας του, την Κέρκυρα και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.

 

Το 2000 αναλαμβάνει το εστιατόριο ο γιός του Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος πολύ σύντομα, το 2003, κερδίζει και τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο και μέχρι το 2006 αποσπά κάθε χρόνο χρυσό σκούφο από το περιοδικό Αθηνόραμα. Από το 2007 μέχρι και το 2010 το περιοδικό τον βραβεύει με δύο χρυσούς σκούφους κάθε χρονιά. Το «Etrusco» διακρίθηκε επίσης για το έτος 2007 – 2008 ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

 

Το «Etrusco» είναι περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο, απ’ όπου ο chef ιδιοκτήτης του προμηθεύεται τις πρώτες ύλες των λαχανικών, των λουλουδιών και των φρούτων που χαρακτηρίζουν το menu του. Το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκει με ευκολία αρκετές ύλες τον βοήθησε να αναπτύξει μια φιλοσοφία κουζίνας που εμπνέεται από τη φύση. Η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι το άρωμα των απλών, διακριτών και φυσικών γεύσεων.

Botrini Restaurant Corfu | About